slider 1 slider 2 slider 3 slider 4 slider 5

Si vous voulez faire une reservation svp remplisez le formulaire suivante:


Ajouter message

romanian flag english flag french flag Reserver

romanian flag english flag french flag
Serbare folcorica

Serbare folcorica "Pe urme de balada"

Incepand cu anul 1969, la Gura Teghii s-a desfasurat an de an, fara intrerupere, serbarea folclorica "Pe urme de balada", prin traditie la ultima duminica a lunii mai.

Serbarea a fost initiata de profesorul Contantin Petriceanu, un intelectual al locului, pasionat de cultura populara si de traditiile din zona de nord a judetului Buzau.

Inca de la inceput manifestarea s-a bucurat de mare succes, atragand an de an mii de participanti intr-un peisaj natural de mare frumusete, la poale de codru, in preajma masivului Penteleu.

Motivul folcloric al serbarii consta in evocarea faptelor de vitejie si dreptate ale haiducului Gheorghelas, in legatura cu care s-a nascut si dainuie o balada foarte cunoscuta.

Serbarea si-a pastrat nealterat filonul folcloric care a consacrat-o si pastreaza an de an in scenariul sau un moment de mare atractie care consta intr-o dramatizare in aer liber a baladei, cu haiduci pe cai, stana si turma de oi.

De-a lungul timpului, in partea de fond a spectacolului, s-au perindat aproape toate numele mari ale folclorului romanesc, conferind serbarii stralucire si prestanta.

Pe scena serbarii au evoluat cei mai reprezentativi rapsozi ai locului si ai judetului, precum si cele mai valoroase formatii artistice de cantece si dansuri populare din Buzau si din judetele invecinate.

Pe langa faptul ca este cea mai veche serbare folclorica din judet, "Pe urme de balada" se distinge prin amploarea manifestarii, prin valoarea artistica a protagonistilor si prin pastrarea specificului cu adevarat folcloric.

Avand in vedere traditia de 47 de ani a serbarii si succesul de care se bucura in mod consecvent, administratia locala se va preocupa in continuare pentru o organizare la standarde cat mai ridicate.

Serbare folcorica Serbare folcorica Serbare folcorica Serbare folcorica Serbare folcorica Serbare folcorica Serbare folcorica Serbare folcorica Serbare folcorica