Muzeul se afla in comuna Colti si adaposteste pepite de chihlimbar de diferite dimensiuni, bijuterii precum si documente, fotografii sau unelte.
Printre cele mai importante piese din colectie este o bucata de chihlimbar de peste 1,8 kg.
Chihlimbarul este o rasina translucida, formata din mai multe specii fosilizate de pini, colorata in diverse nuante si care s-a for ...
Dintre asezarile rupestre din zona, cea mai cunoscuta este Biserica din Alunis. Este situata in partea nordica a satului Alunis si cuprinde biserica sapata in stanca si trei incapaperi sapate tot in stanca.
Biserica impreuna cu chiliile sunt clasificate ca monument istoric de interes national.
Este unul din putinele locasuri din Romania sapate in piatra in care inca ...
Plecând de la vechile tradiții, căutându-se o modalitate de conservare a acestora s-a născut ideea unei sărbători folclorice, al cărei nume este legat de denumirea pe care localnicii o dăduseră demult ambrei noastre, FLOARE DE COLŢI .
Aflată în anul 2016 la cea de a 37 – a ediție, sărbătoare concepută nu doar ca zi de petrecere în aer liber, o înt ...
Muzeul Chihlimbarului este primul obiectiv turistic ce poate fi vizitat, însă dacă turiști din grabă nu-l observă, poposesc la Centru de Informare Turistică, aflat la o distanța de 50 m, vis-a-vis de primărie. Aici turiștii vor primi îndrumările și lămuririle pe care le solicită.
De la Centrul de Informare Turistică, se abordează traseul ce duce ca ...
Incepand cu anul 1969, la Gura Teghii s-a desfasurat an de an, fara intrerupere, serbarea folclorica "Pe urme de balada", prin traditie la ultima duminica a lunii mai.
Serbarea a fost initiata de profesorul Contantin Petriceanu, un intelectual al locului, pasionat de cultura populara si de traditiile din zona de nord a judetului Buzau.
Inca de la incep ...