slider 1 slider 2 slider 3 slider 4 slider 5

Si vous voulez faire une reservation svp remplisez le formulaire suivante:


Ajouter message

romanian flag english flag french flag Reserver

romanian flag english flag french flag

Centrul de informare turistica din Comuna Colti, judetul Buzau

Comuna Colti este situata in nord-vestul judetului Buzau, la 10 Km de localitatea Patarlagele si cuprinde satele Alunis, Colti, Coltii de Jos, Muscelul Caramenesc.

Numele comunei provine de la muntele Colti, format din 7 colti de piatra in forma de semicerc.


Colti este singura localitate din tara in care au existat mine de exploatare ale chihlimbarului.

Exploatarile de chihlimbar au fost inchise in 1948. In prezent, in Comuna Colti se afla Muzeul Chihlimbarului. Muzeul a fost deschis in 1973 si este singurul muzeu de acest gen din Romania. Muzeul adaposteste o bogata colectie de chihlimbar, roci, fosile , documente privind exploatarea chihlimbarului, cultura si istoria acestor meleaguri.

Printre cele mai importante piese din colectie este o bucata de chihlimbar de peste 1,8 kg.

Chihlimbarul, este o rasina fosila ce provine din mai multe specii de pin si are o diversitate impresionanta de culori, de la verde-negru pana la galben transparent.


Un alt obiectiv turistic local este complexul rupestru Alunis, situat in partea nordica a satului Alunis si cuprinde biserica sapata in stanca si trei chilii sapate tot in stanca.

Biserica impreuna cu chiliile sunt clasificate ca monument istoric de interes national.

Legenda spune ca doi ciobani au auzit un glas divin care ii indemna sa sape in stanca. Cei doi au sapat pana au gasit o veche icoana a Maicii Domnului. Numele ciobanilor,Vlad si Simion, sunt gravate in piatra, in sfantul altar